Welkom, Добро пожаловать

Beste internetters

Op deze blog vindt u mijn kritische kijk op de Russische actualiteit. Poetin treedt af, Rusland start een tweede Koude Oorlog of het communisme wordt heringevoerd in het Russische politieke systeem? U maakt alles mee vanaf de eerste rij.

Deze blog heet Rusland Vandaag, of in het Russisch: Россия Сегодня. Maar dat hadden de slimme mensen onder u natuurlijk al opgemerkt. De naam is het verzonnen Russische equivalent van het Amerikaanse USA Today. Er is wel één verschil: onzin zult u hier niet terugvinden.

Ik besluit met deze wijze woorden: veel leesplezier, множество потехи с чтением.

Joris S.

vrijdag 8 februari 2008

Poetin start tweede Koude Oorlog


Russisch president Vlamdimir Poetin is in conflict met de Noord-Atlantische Vredesorganisatie (NAVO). Dat heeft hij zelf bekendgemaakt. Hij sprak zelfs over een wapenwedloop. De laatste keer dat Rusland een wapenwedloop startte was tijdens de Koude Oorlog met de Verenigde Staten.

Rusland is ongeduldig. Het land wilt weer het machtigste land zijn maar het voormalige communistische land vergeet dat ze een aantal decennia geleden met enorme economische problemen te kampen heeft gehad. Ook de verkiezingen kunnen de gemoederen niet bedaren. Integendeel, een klein deel van de bevolking eist democratie. Die idee is strijdig met de ideologie van de huidige Russische regering. Poetin heeft nog nooit van democratie gehoord.

Rusland heeft kritiek op de militaire expansie van de Verenigde Staten en de NAVO. De Russen voelen zich genoodzaakt om actie te ondernemen. Ze moderniseren hun leger en ze ontwikkelden nieuwe wapens. Het grootste probleem is dat de Russische economie zich in sneltreinvaart ontwikkeld zodat ze ook over de nodige financiële ademruimte beschikt om actie te ondernemen.

De tweede Koude Oorlog staat in de startblokken. Het is alleen wachten op het startsignaal. Altijd al geweten dat Poetin of Bush ooit nog voor het einde van de wereld zou zorgen. Geef die mannen een paar flessen Russische Wodka en de problemen zijn weer van de baan.



Bronnen:

Geen opmerkingen: