Welkom, Добро пожаловать

Beste internetters

Op deze blog vindt u mijn kritische kijk op de Russische actualiteit. Poetin treedt af, Rusland start een tweede Koude Oorlog of het communisme wordt heringevoerd in het Russische politieke systeem? U maakt alles mee vanaf de eerste rij.

Deze blog heet Rusland Vandaag, of in het Russisch: Россия Сегодня. Maar dat hadden de slimme mensen onder u natuurlijk al opgemerkt. De naam is het verzonnen Russische equivalent van het Amerikaanse USA Today. Er is wel één verschil: onzin zult u hier niet terugvinden.

Ik besluit met deze wijze woorden: veel leesplezier, множество потехи с чтением.

Joris S.

vrijdag 15 februari 2008

Poetin bedreigt ex-Sovjetstaten

De Russische president Vladimir Poetin gaat steeds een stap verder in zijn anti-Amerika gedachte. Poetin is tegen het plaatsen van enkele onderscheppingsraketten en een radarsysteem in Polen en Tsjechië en hij wil ver gaan in zijn sancties. Hij overweegt raketten te richten op deze landen. Dat zei hij op zijn jaarlijkse persconferentie.

Rusland voelt zich bedreigd. De oplossing is de actie-reactiegedachte van Newton: als wij ons bedreigd voelen, gaan wij andere landen bedreigen. Polen en Tsjechië zijn gewaarschuwd. Maar ook andere landen worden geviseerd door de Russische regeringsleider. Zo is Oekraïne al gewaarschuwd door Poetin. Oekraïense president Joesjtsjenko was eerder al gewaarschuwd door Poetin en nu komt daar nog een tweede waarschuwing bij. Bij Amerikaanse militaire invloeden in dat land zal Rusland niet twijfelen om haar wapens op Oekraïne te richten.

Rusland verwijt de Verenigde Staten, Polen en Tsjechië dat zij niet-democratisch te werk gaan. Deze landen hebben volgens Poetin hun plannen niet aan de plaatselijke bevolking voorgelegd. Opvallende uitspraak van een president die niet bekend staat om zijn democratische sympathiën. Rusland probeert de Verenigde Staten van zijn voetstuk te duwen zodat het Amerikaanse imperialisme een stap terug moet zetten.

Bronnen:

Geen opmerkingen: