Welkom, Добро пожаловать

Beste internetters

Op deze blog vindt u mijn kritische kijk op de Russische actualiteit. Poetin treedt af, Rusland start een tweede Koude Oorlog of het communisme wordt heringevoerd in het Russische politieke systeem? U maakt alles mee vanaf de eerste rij.

Deze blog heet Rusland Vandaag, of in het Russisch: Россия Сегодня. Maar dat hadden de slimme mensen onder u natuurlijk al opgemerkt. De naam is het verzonnen Russische equivalent van het Amerikaanse USA Today. Er is wel één verschil: onzin zult u hier niet terugvinden.

Ik besluit met deze wijze woorden: veel leesplezier, множество потехи с чтением.

Joris S.

woensdag 16 januari 2008

Ex-premier stelt zich presidentskandidaat

De Russische oud-premier Michail Kassianov gaat in maart deelnemen aan de Russische presidentsverkiezingen. Hij heeft voldoende handtekeningen bijeengeronseld. In december boycotte Kassianov de parlementsverkiezingen nog omdat "de verkiezingen voor de Doema niets meer zijn dan een imitatie van het democratisch proces".

Kassianov was van 2000 tot 2004 premier van Rusland. Hij fungeerde toen onder president Poetin. Vroeger waren de twee kameraden, vrienden zelfs. Nu is Poetin vijand nummer 1 van Kassianov. Maar de partij van Poetin, Verenigd Rusland, moet geen schrik hebben van zijn voormalige premier. Waarnemers verwachten een eenvoudige overwinning voor de lijsttrekker van Verenigd Rusland, Dmitri Medvedev.

Kassianov, een neo-liberaal, behaalt volgens betrouwbare peilingen amper één procent van de stemmen. Eerder had Gerri Kasparov, lijsttrekker van Het Andere Rusland, zich teruggetrokken uit deze verkiezingen. Met bijna twee procent in de peilingen vond Kasparov dat hij geen kans maakte en zag hij af van de verkiezingen. Toch is het oppassen met Kassianov. Hij heeft een netwerk van invloedrijke miljardairs, waaronder Boris Berezovski, achter zich staan. Geld is er genoeg, nu de stemmen nog.

Bronnen:

2 opmerkingen:

Kristof Ozog zei

puik werk Joris, je lay-out mag er wezen ;)

Het artikel is goed geschreven en blijf interessant tot de laatste zin.


mvg

je collega Kristof O

Veronique zei

Leuk dat je enkele stukken in het Russisch geplaatst hebt ;)
Veel succes met je blog!

Groetjes