Welkom, Добро пожаловать

Beste internetters

Op deze blog vindt u mijn kritische kijk op de Russische actualiteit. Poetin treedt af, Rusland start een tweede Koude Oorlog of het communisme wordt heringevoerd in het Russische politieke systeem? U maakt alles mee vanaf de eerste rij.

Deze blog heet Rusland Vandaag, of in het Russisch: Россия Сегодня. Maar dat hadden de slimme mensen onder u natuurlijk al opgemerkt. De naam is het verzonnen Russische equivalent van het Amerikaanse USA Today. Er is wel één verschil: onzin zult u hier niet terugvinden.

Ik besluit met deze wijze woorden: veel leesplezier, множество потехи с чтением.

Joris S.

donderdag 13 maart 2008

Poetin wil zijn hond niet kwijtraken


De voorbije weken heb ik vooral kritiek geuit op de Russische politiek en in het bijzonder op de huidige president Poetin. Deze week ga ik mijn onderwerp iets luchtiger houden: de hond van Poetin. Iedereen kent Vladimir als een dictator die geen oppositie duldt in Rusland. Maar wie van jullie weet dat Poetin ook een dierenvriend is?

De hond van de Russische president moet een navigatiehalsband dragen. De zwarte labrador krijgt een gps-systeem omgebonden. Zo kan Poetin zien waar zijn hond is. Dat systeem is het Glonass-navigatiesysteem, het Russische equivalent van het gps-systeem. Dat maakte vicepremier Ivanov vanaf Antarctica bekend. De nieuwe halsband van Koni is van groot belang voor de Russische bevolking.

Poetin heeft veel problemen met Koni, die genoemd is naar de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice. De labrador zou vaak zoek zijn in de bossen rondom de huizen van de Russische president. Poetin speelde eerder al met het idee om Koni een nieuwe halsband te kopen. Dat maakte hij eind vorig jaar bekend na de lancering van een raket voor het Glonass-netwerk.

Dan vraagt een mens zich af wat die politici denken als ze bij de lancering van raketten aanwezig zijn. Ze vragen zich af hoe ze hun hond kunnen terugvinden. Als ze evenveel moeite zouden doen voor de plaatselijke bevolking zou er veel minder armoede in de wereld bestaan.

Hond Poetin krijgt navigatie-halsband

Russia's Ivanov visits Antarctica research base

Geen opmerkingen: